Kip's Bandung

14
Jul

Kumpulan Pribahasa (Babasan-Paribasa) Sunda

Published By:   Related entries: Dictionary   Tags: , , , ,

A SelectShow

B SelectShow

C SelectShow

D SelectShow

E SelectShow

G SelectShow

H SelectShow

I SelectShow

J SelectShow

K SelectShow

L SelectShow

M SelectShow

N SelectShow

O SelectShow

P SelectShow

R SelectShow

S SelectShow

T SelectShow

U SelectShow

W SelectShow

Related Post :

facebook share
109 Responses to “Kumpulan Pribahasa (Babasan-Paribasa) Sunda”

:-D
hatur nuhun kanu paribaha sundana

[Reply]


awonrarai Said:

Hatur nuhun … :)

[Reply]


dziddin hendrayana Said:

saha deuinu rek ngamumule basa sunda?, mun lain urang

[Reply]


cep Iyeh Said:

Sae pisan kang….! kaangge ku simkuring, juragan….
(applause) (applause) (applause) (applause)

[Reply]


ibing28 Said:

hatur nuhun, manawi aya nu enggal, deui…. (dance)

[Reply]


ilham wisnu septian Said:

mutiah aulia Said:

hatur nuhuuuuuuuun. soak tuh tambihan seeur nu kalangkung geuning…

[Reply]


mira Said:

usep sulaeman Said:

hatur nuhun kang, teraskeun milarian deui manawi aya keneh anu sanesna. HURIP SUNDA

[Reply]


dayat Said:

nuhun pisan, tapi seeur nu teu aya nya…, abdi mah ti bogor puntennya basa sundana kurang alus

[Reply]

indra Reply:

Sami-sami :-D

[Reply]


firman Said:

As. punten kang bade tumaros,ari hartosna kawas cai dina daun taleus,siga kaleng kurupuk. naon nya ? hatur nuhun pisan Wass.

[Reply]

indra Reply:

Kawas cari dina daun taleus teh hartosna teu aya tapakna :-D

[Reply]


firman Said:

as. hiji deui kang teu acan, siga kaleng kurupuk naon hartosna? hatur nuhun. Wass

[Reply]

indra Reply:

Kirata waenya :-D
Siga kaleng kurupuk teh ageung juntrungana, lebetna mah hampang (kaleng kurupuk nu ditanggung upami ditakol ngentrung sorana). Upami diibaratkaeun ka jalmi mah seueur cariosana tapi sakedik kanyataana mah.
Punten upami kirang pas (worship)

[Reply]


firman Said:

As. hatur nuhun pisan kang. eke pami abdi tumaros deui ulah kirang-kirang bosen diwaler nya.

[Reply]

indra Reply:

Sami-sami, Insya Allah diwaler upami tiasa mung neda dihapunten upami kirang pas :-D

[Reply]


ahmad yani Said:

atoh pisan yeuh,sim kuring nuju poekeun ari breh teh geuning aya…

[Reply]

indra Reply:

Hatur nuhun tos kersa rurumpaheun ka saung butut (blog) abdi (worship)

[Reply]


afif Said:

ari basa indonesiana “dupi” naonnya kang ?

[Reply]

indra Reply:

Upami teu lepat “kalau” panginten (LOL)

[Reply]


ims Said:

nuhun pisan…ijin copas kang..

[Reply]


Deden tea Said:

Dupi “pondok nyogok” sareng “sengserang panon” naon hartosna. Hatur nuhun

[Reply]


kang yana puragadjati Said:

nuhun pisan kang !kalintang mangfaatna, komo dina jaman kiwari tos seusah milari anu teurang tur ngartos kana basa sunda!!

[Reply]


novi Said:

Rika Said:

hatur thanks you . .. okeyz.. hmmhmhm…
sangat membantu tugas abdi ini teh.. hehe :))

[Reply]


ayu Said:

uhhh
nuhun pisan nya,janteun ngerjakeun pr teh gampil hehe

[Reply]


aulia Said:

nuhun pisan nya , ini sangat membantu ! gausah beli kamus peribahasa deh :D
makasih banyak yaaa :D

[Reply]


AkiGaul Said:

haturnuhun Kang kips info na, membantu me refresh bahasa sunda saya, maklum sebagai orang jawa yang lama tinggal di bandung dan juga kelamaan “tidak ada lawan” berbahasa sunda jadi banyak yang lupa lagi, salam …..

[Reply]

kips Reply:

Sudah lama pengen balas silaturahminya @AkiGaul baru sempet kali ini. Tambah lumayan aja ki, kanggo pangemut-ngemut :-D

[Reply]


annisa Said:

hatur nuhun om!!!! hehehehe

[Reply]


Hatur nhun nya kang!!!

[Reply]


Cep Yaman Said:

Hatur nuhun, ngabantos pisan, nambihan ilmu basa Sunda nu kedah dimumule ku urang Sunda khususna…..

[Reply]


ical Said:

hatur nuhun, asa bagja manggih situs ieu

[Reply]


situsna edun euyyyyyyyyyyy..

[Reply]


rifa Said:

uunntuunggg ajaaa…… aaaaaaaadaaaaaaaaaaaaaa
(solnya dicari di buku gaakkkk aadaaa… bagussssss…,,, bagussssss…,,, bagusssssss…)

[Reply]


ayu Said:

maksih untuk yg bikin ini klo ga da ini pasti aku di setrap makasih banyakkkkk

[Reply]


toto Said:

punten kang, ari pribahasana bogoh ka kabogoh batur naon,,,
hatur nuhun….

[Reply]


toto Said:

punten kang, ari bobogohan jeung kabogoh batur naon babasana,,,??
hatur nuhun….

[Reply]


adam wana Said:

alma Said:

nuhun nya janten abdi terang?????????????

[Reply]


irma Said:

hatur nuhun pisan, janteun langkung nambihan pangartos dina paribasa sunda ;)

[Reply]


Sofie Said:

siiiiiiiiiiiiiiip,pisssssssssang ???eh maksudna pisan!!!

[Reply]


Yudin Said:

Hatur nuhun juragan… Sae pisan ieu kaca ngeunaan paribasa teh. Sok ah ditambihan deui

[Reply]


Posting with; Sisindiran urang sunda buhun
Pipilih Meunang nu Leuwih, Koceplak meunang nu pecak, kudu malapah gedang, susah sih kalo sulit ati belang bayah mah. Emang geus adat kakurung ku iga…..

[Reply]


riandriana Said:

DANI RAMDANI Said:

ADUH HATUR NUHUN PISAN KANA PRIBAHASA…. SIM ABDI MIKA RESEEP KANA PRIBAHASA.. ATANAPI NU TINA KATA SUNDA NU SANESNA… NGA JANTENKEU ABI LEUWIH TERANG KANA PRIBAHASA… SUNDA…

[Reply]


amar Said:

kang ari hartosna “geura ganti tulak panto” naon tah?

[Reply]


aecep Said:

tambihan ah: “Saciduh metu saucap nyata”, naon tah kang…

[Reply]

kips Reply:

Hatur nuhun kang, tapi naha bet tumaros hartosna nambihan teh hehe…
Manawi teu lepat eta hartosna teh manjur atanapi naon nu dikedalkeun bakal janten kanyataan.

[Reply]


afif Said:

kang ari hartosna paribasa awakna badag siga kaleng kurupuk naon nya? hatur nuhun

[Reply]

kips Reply:

Eta ageung salirana tapi eusinya hampang atanapi sakedik, janten tiasa diibaratkeun ageung awakna tapi pangabisana sakedik.

Punten pisan bilih kirang ngenaan kana hartos nu saleresna, eta mung kirata ti abdi kumargi abdi mah sanes manukna (blush)

[Reply]


afif Said:

kang ari hartosna kecap pedar sareng nyamuni naon nya? hatur nuhun

[Reply]


KynThania Said:

Thanks PRIBAHASA ny … :)

[Reply]


yadi Said:

bade tumaros, dupi hartosna peribahasa “bentang kabeurangan” naon nya kang?
hatur nuhun sateuacana

[Reply]

kips Reply:

Kalau menurut kirata, keberhasilan yang diraih pada waktu sudah mendekati akhir.
Bilih teu ngenaan kana hartos nu saleresna, hapunten (malu)

[Reply]


rima Said:

mksh pribahasanya…
klw “ngegel curuk” itu artinya apa ?

trim’s

[Reply]

kips Reply:

Ngegel curuk sama artinya gigit jari, itu berarti tidak kebagian atau tidak mendapatkan. Pengertiannya dapat disesuaikan dengan kondisi/inti masalah :-D

[Reply]


Deni Hidayat Said:

Sae pisan hatur nuhun kana babasanana. Kang abdi bade tumaros, naon ari bahasa indonesiana “Clum Giriwil”? He he he . . . . .

[Reply]

kips Reply:

Halah guyon si akang mah! (malu)
Eta clum giriwil teh bangenan tea sanes? Janten sami sareng gampil kenging alias mudah dapatnya (LOL)

[Reply]


riry Said:

hatur nuhun akh ..

[Reply]


Ulah Euy Said:

Hatur nuhun a, manfaat pisan, ijin copas nya a

[Reply]


destya joongie Said:

makasih kang !
melengkapi tugas:)

[Reply]


Rizki Said:

Tah kuring milu jadi pangrojong

[Reply]


vegi Said:

bagus juga , tp kurang lengkap !!
bwt ngelangkapi tugas

[Reply]


Teddy Said:

Hatur nuhun pisan juragan.

[Reply]


egi Said:

arigato
nuhun pisan kang tugas lanceuk abdi jadi beres ^.^

[Reply]


Azhar Said:

nuhun pisan kang,
abdi aya tugas basa sunda :D

[Reply]

kips Reply:

Sami-sami, syukur atuh upami kaanggo mah :-D

[Reply]


Fahriah Said:

hatur nuhun pisan Kang…Mugi berkah amiin

[Reply]


ian Said:

RUNI Said:

upami leuleus awak hartosna naon?

[Reply]


Mahina Said:

Hatur nuhun, tapi kalau bisa ada artinya dlm bahasa Indonesia. saya suka dgn papatah sunda, tp nggak terlalu ngerti dengan artinya.

[Reply]


dzikri Said:

hatur nuhun manawi abi kasar abi urang tasik sok we namun nu resep ka abi daptar we ka daerah tasik ciamis bandung bogor banten

[Reply]


legina Said:

hahaahhah aku punya banyak pr tpi pada susah?
:)

[Reply]


rafi Said:

hatur nuhun pisan kang….
kapake ku abdi

[Reply]


Ricky Said:

“Jauh dijugjug Anggang disorang”

[Reply]


Ricky Said:

“batu turun, keusik naek”.nu nawarkeun turun harga, anu ditawaran naekeun harga.(perkara jual beli)

[Reply]


Neda Widi kanu kagungan ieu artikel, wireh sim kuring ngopi paste materi ieu mugi cukup lumur jembar sih hapunten….

[Reply]

kips Reply:

Mangga kang, hatur nuhun parantos kersa rurumpaheun ka saung butut ieu :-D

[Reply]


dinda Said:

izin donlod sister/brother

[Reply]


Acep Redy Said:

aduh…hatur nuhun pisan..

[Reply]


Baehaki Said:

Kang punten, upami maksad tina kecap “BEUNGHAR HATE” teh naun nya ?
Punten kang hoyong terang maksadna. .

[Reply]

kips Reply:

Kirata wae nya, kirang terang hartos saleresna mah (doh)
Beunghar hate sami sareng jembar hate, hal tsb biasanya terkait dengan lebih mementingkan kebaikan kondisi pihak lain daripada dirinya sendiri. Atau bisa juga dikaitkan dengan kondisi dapat menerima kekalahan dengan baik (ikhlas).
Punten pisan upami lepat (blush)

[Reply]


ekekers Said:

Nuhun pisan kang
Ngabantos pisan kangge tugas simkuring

[Reply]

kips Reply:

Sami-sami, syukur alhamdulillah upami aya manfaatna (worship)

[Reply]


salsa Said:

gak lengkap nih

[Reply]

kips Reply:

Hehe… dilengkapin atuh :-D

[Reply]


raka Said:

hatur nuhun nya

[Reply]

kips Reply:

Sami-sami, hatur nuhun oge parantos kersa rurumpaheun sindang ka rorompok butut ieu :-D

[Reply]


[...] kipsaint.com Share this:Like this:SukaBe the first to like this. Tags: Babasan, Bahasa Sunda, Paribasa. [...]


jaloe Said:

wilujeng tepang Kang. sakantengan nyuhungkeun widi kanggo posting ulang artikel na.
hatur nuhun sateuacanna. Salam baktos, Kang.

[Reply]

kips Reply:

Sami-sami kang, hatur nuhun silaturahim na.

[Reply]


Cik Dulur,
ari harti nyiwit kulit kabawa daging,
naon tah? Poho deui.

[Reply]

kips Reply:

Panginten maksadna “nyiwit kulit kabawa daging” nya, nu hartos kirang langkungna nyandak sakedik tapi kagungan untung nu lumayan ageung. Punten bilih kirang ngenaan :-D

[Reply]


Asep Eka Nugraha Said:

Kang… punten ari hartosna “Nyusuk Bendung Ngepung Maung Raja Kedah Kapundayan” hatur nuhun

[Reply]


Ncos Yuda Said:

nuhun pisan babasan sunda kanggo ananda tercinta..

[Reply]


Muhammad alday Said:

Itu Pribahasany Udh Sekaliann Artiny yy Kang…???

[Reply]


Muhammad alday Said:

Blsny Gc ush Pake Bhs Sunda yy #gcNgerti

[Reply]

kips Reply:

Tulisan yang tidak tebal itu artinya :-D

[Reply]

Muhammad alday Reply:

Ok thank’sny dech

[Reply]


iping Said:

rebu nuhun laksaketi kabingahan…. nyuhunkeun widi kanggo ngopi…. rumaos titi kuharti tuna ku pangabisa…muga teu jati kasilih kujunti lengit ciri tinggal cara ku ayana ieu aosan… sakali deui nyuhunkeun widi…

[Reply]

kips Reply:

Mangga, hatur nuhun parantos kersa rurumpaheun nganjang ka dieu :-D

[Reply]


diko Said:

kurang lengkap nih babasan nya sama paribasa nya

[Reply]


Ahmad Muhyidin Said:

lela Said:

nyuhunkeun ijin kangge nyalin nya kangge diajar bahasa sunda

[Reply]


izin copas gan .. :)

[Reply]


Leave a Reply

5+4=


Free Translation Widget

Kumpulan Pribahasa (Babasan-Paribasa) Sunda

Kumpulan Pribahasa (Babasan-Paribasa) Sunda
[spoilergroup] [spoiler intro="A"] Adab lanyap Jiga nu handap asor, daek ngahprmat ka ba...

Ngaguar Basa tur Budaya Sunda

Kumpulan Pribahasa (Babasan-Paribasa) Sunda
Lain pedah sugih ku elmu jembar ku pangabisa, lain pedah oge jegud pangaweruh tur jembar k...

Berbalas Pantun

Kumpulan Pribahasa (Babasan-Paribasa) Sunda
Ibarat makan sudah menjadi kebutuhan baku sehari-hari, beberapa jam disetiap harinya past...

Links

Subscribe Us