Kumpulan Pribahasa (Babasan-Paribasa) Sunda

Saung

A SelectShow

B SelectShow

C SelectShow

D SelectShow

E SelectShow

G SelectShow

H SelectShow

I SelectShow

J SelectShow

K SelectShow

L SelectShow

M SelectShow

N SelectShow

O SelectShow

P SelectShow

R SelectShow

S SelectShow

T SelectShow

U SelectShow

W SelectShow



Related Post :


116 Responses to Kumpulan Pribahasa (Babasan-Paribasa) Sunda

  1. :-D
    hatur nuhun kanu paribaha sundana

  2. awonrarai says:

    Hatur nuhun … :)

  3. dziddin hendrayana says:

    saha deuinu rek ngamumule basa sunda?, mun lain urang

  4. cep Iyeh says:

    Sae pisan kang….! kaangge ku simkuring, juragan….
    (applause)(applause)(applause)(applause)

  5. ibing28 says:

    hatur nuhun, manawi aya nu enggal, deui…. (dance)

  6. ilham wisnu septian says:

    sunda kelapa

  7. mutiah aulia says:

    hatur nuhuuuuuuuun. soak tuh tambihan seeur nu kalangkung geuning…

  8. mira says:

    nuhun kang ;)

  9. usep sulaeman says:

    hatur nuhun kang, teraskeun milarian deui manawi aya keneh anu sanesna. HURIP SUNDA

  10. dayat says:

    nuhun pisan, tapi seeur nu teu aya nya…, abdi mah ti bogor puntennya basa sundana kurang alus

  11. firman says:

    As. punten kang bade tumaros,ari hartosna kawas cai dina daun taleus,siga kaleng kurupuk. naon nya ? hatur nuhun pisan Wass.

  12. firman says:

    as. hiji deui kang teu acan, siga kaleng kurupuk naon hartosna? hatur nuhun. Wass

    • kips says:

      Kirata waenya :-D
      Siga kaleng kurupuk teh ageung juntrungana, lebetna mah hampang (kaleng kurupuk nu ditanggung upami ditakol ngentrung sorana). Upami diibaratkaeun ka jalmi mah seueur cariosana tapi sakedik kanyataana mah.
      Punten upami kirang pas (worship)

  13. firman says:

    As. hatur nuhun pisan kang. eke pami abdi tumaros deui ulah kirang-kirang bosen diwaler nya.

  14. ahmad yani says:

    atoh pisan yeuh,sim kuring nuju poekeun ari breh teh geuning aya…

  15. afif says:

    ari basa indonesiana “dupi” naonnya kang ?

  16. ims says:

    nuhun pisan…ijin copas kang..

  17. Deden tea says:

    Dupi “pondok nyogok” sareng “sengserang panon” naon hartosna. Hatur nuhun

  18. kang yana puragadjati says:

    nuhun pisan kang !kalintang mangfaatna, komo dina jaman kiwari tos seusah milari anu teurang tur ngartos kana basa sunda!!

  19. novi says:

    nuhun bang :D

  20. Rika says:

    hatur thanks you . .. okeyz.. hmmhmhm…
    sangat membantu tugas abdi ini teh.. hehe :))

  21. ayu says:

    uhhh
    nuhun pisan nya,janteun ngerjakeun pr teh gampil hehe

  22. aulia says:

    nuhun pisan nya , ini sangat membantu ! gausah beli kamus peribahasa deh :D
    makasih banyak yaaa :D

  23. AkiGaul says:

    haturnuhun Kang kips info na, membantu me refresh bahasa sunda saya, maklum sebagai orang jawa yang lama tinggal di bandung dan juga kelamaan “tidak ada lawan” berbahasa sunda jadi banyak yang lupa lagi, salam …..

  24. annisa says:

    hatur nuhun om!!!! hehehehe

  25. Ricky Ikhsan says:

    Hatur nhun nya kang!!!

  26. Cep Yaman says:

    Hatur nuhun, ngabantos pisan, nambihan ilmu basa Sunda nu kedah dimumule ku urang Sunda khususna…..

  27. ical says:

    hatur nuhun, asa bagja manggih situs ieu

  28. okthaviany says:

    situsna edun euyyyyyyyyyyy..

  29. rifa says:

    uunntuunggg ajaaa…… aaaaaaaadaaaaaaaaaaaaaa
    (solnya dicari di buku gaakkkk aadaaa… bagussssss…,,, bagussssss…,,, bagusssssss…)

  30. ayu says:

    maksih untuk yg bikin ini klo ga da ini pasti aku di setrap makasih banyakkkkk

  31. toto says:

    punten kang, ari pribahasana bogoh ka kabogoh batur naon,,,
    hatur nuhun….

  32. toto says:

    punten kang, ari bobogohan jeung kabogoh batur naon babasana,,,??
    hatur nuhun….

  33. adam wana says:

    Nuhun kasep

  34. alma says:

    nuhun nya janten abdi terang?????????????

  35. irma says:

    hatur nuhun pisan, janteun langkung nambihan pangartos dina paribasa sunda ;)

  36. Sofie says:

    siiiiiiiiiiiiiiip,pisssssssssang ???eh maksudna pisan!!!

  37. Yudin says:

    Hatur nuhun juragan… Sae pisan ieu kaca ngeunaan paribasa teh. Sok ah ditambihan deui

  38. Taopik Nugraha says:

    Posting with; Sisindiran urang sunda buhun
    Pipilih Meunang nu Leuwih, Koceplak meunang nu pecak, kudu malapah gedang, susah sih kalo sulit ati belang bayah mah. Emang geus adat kakurung ku iga…..

  39. riandriana says:

    hatur nuhun

  40. DANI RAMDANI says:

    ADUH HATUR NUHUN PISAN KANA PRIBAHASA…. SIM ABDI MIKA RESEEP KANA PRIBAHASA.. ATANAPI NU TINA KATA SUNDA NU SANESNA… NGA JANTENKEU ABI LEUWIH TERANG KANA PRIBAHASA… SUNDA…

  41. amar says:

    kang ari hartosna “geura ganti tulak panto” naon tah?

  42. aecep says:

    tambihan ah: “Saciduh metu saucap nyata”, naon tah kang…

    • kips says:

      Hatur nuhun kang, tapi naha bet tumaros hartosna nambihan teh hehe…
      Manawi teu lepat eta hartosna teh manjur atanapi naon nu dikedalkeun bakal janten kanyataan.

  43. afif says:

    kang ari hartosna paribasa awakna badag siga kaleng kurupuk naon nya? hatur nuhun

    • kips says:

      Eta ageung salirana tapi eusinya hampang atanapi sakedik, janten tiasa diibaratkeun ageung awakna tapi pangabisana sakedik.

      Punten pisan bilih kirang ngenaan kana hartos nu saleresna, eta mung kirata ti abdi kumargi abdi mah sanes manukna (blush)

  44. afif says:

    kang ari hartosna kecap pedar sareng nyamuni naon nya? hatur nuhun

  45. KynThania says:

    Thanks PRIBAHASA ny … :)

  46. yadi says:

    bade tumaros, dupi hartosna peribahasa “bentang kabeurangan” naon nya kang?
    hatur nuhun sateuacana

    • kips says:

      Kalau menurut kirata, keberhasilan yang diraih pada waktu sudah mendekati akhir.
      Bilih teu ngenaan kana hartos nu saleresna, hapunten (malu)

  47. rima says:

    mksh pribahasanya…
    klw “ngegel curuk” itu artinya apa ?

    trim’s

    • kips says:

      Ngegel curuk sama artinya gigit jari, itu berarti tidak kebagian atau tidak mendapatkan. Pengertiannya dapat disesuaikan dengan kondisi/inti masalah :-D

  48. Deni Hidayat says:

    Sae pisan hatur nuhun kana babasanana. Kang abdi bade tumaros, naon ari bahasa indonesiana “Clum Giriwil”? He he he . . . . .

    • kips says:

      Halah guyon si akang mah! (malu)
      Eta clum giriwil teh bangenan tea sanes? Janten sami sareng gampil kenging alias mudah dapatnya (LOL)

  49. riry says:

    hatur nuhun akh ..

  50. Ulah Euy says:

    Hatur nuhun a, manfaat pisan, ijin copas nya a

  51. destya joongie says:

    makasih kang !
    melengkapi tugas:)

  52. Rizki says:

    Tah kuring milu jadi pangrojong

  53. vegi says:

    bagus juga , tp kurang lengkap !!
    bwt ngelangkapi tugas

  54. Teddy says:

    Hatur nuhun pisan juragan.

  55. egi says:

    arigato
    nuhun pisan kang tugas lanceuk abdi jadi beres ^.^

  56. Azhar says:

    nuhun pisan kang,
    abdi aya tugas basa sunda :D

  57. Fahriah says:

    hatur nuhun pisan Kang…Mugi berkah amiin

  58. ian says:

    hatur nuhun

  59. RUNI says:

    upami leuleus awak hartosna naon?

  60. ikhsan says:

    pucuk awian

  61. Mahina says:

    Hatur nuhun, tapi kalau bisa ada artinya dlm bahasa Indonesia. saya suka dgn papatah sunda, tp nggak terlalu ngerti dengan artinya.

  62. dzikri says:

    hatur nuhun manawi abi kasar abi urang tasik sok we namun nu resep ka abi daptar we ka daerah tasik ciamis bandung bogor banten

  63. legina says:

    hahaahhah aku punya banyak pr tpi pada susah?
    :)

  64. rafi says:

    hatur nuhun pisan kang….
    kapake ku abdi

  65. Ricky says:

    “Jauh dijugjug Anggang disorang”

  66. Ricky says:

    “batu turun, keusik naek”.nu nawarkeun turun harga, anu ditawaran naekeun harga.(perkara jual beli)

  67. deni gandok says:

    Neda Widi kanu kagungan ieu artikel, wireh sim kuring ngopi paste materi ieu mugi cukup lumur jembar sih hapunten….

  68. dinda says:

    izin donlod sister/brother

  69. Acep Redy says:

    aduh…hatur nuhun pisan..

  70. Baehaki says:

    Kang punten, upami maksad tina kecap “BEUNGHAR HATE” teh naun nya ?
    Punten kang hoyong terang maksadna. .

    • kips says:

      Kirata wae nya, kirang terang hartos saleresna mah (doh)
      Beunghar hate sami sareng jembar hate, hal tsb biasanya terkait dengan lebih mementingkan kebaikan kondisi pihak lain daripada dirinya sendiri. Atau bisa juga dikaitkan dengan kondisi dapat menerima kekalahan dengan baik (ikhlas).
      Punten pisan upami lepat (blush)

  71. ekekers says:

    Nuhun pisan kang
    Ngabantos pisan kangge tugas simkuring

  72. salsa says:

    gak lengkap nih

  73. raka says:

    hatur nuhun nya

  74. jaloe says:

    wilujeng tepang Kang. sakantengan nyuhungkeun widi kanggo posting ulang artikel na.
    hatur nuhun sateuacanna. Salam baktos, Kang.

  75. Cik Dulur,
    ari harti nyiwit kulit kabawa daging,
    naon tah? Poho deui.

    • kips says:

      Panginten maksadna “nyiwit kulit kabawa daging” nya, nu hartos kirang langkungna nyandak sakedik tapi kagungan untung nu lumayan ageung. Punten bilih kirang ngenaan :-D

  76. Asep Eka Nugraha says:

    Kang… punten ari hartosna “Nyusuk Bendung Ngepung Maung Raja Kedah Kapundayan” hatur nuhun

  77. Ncos Yuda says:

    nuhun pisan babasan sunda kanggo ananda tercinta..

  78. Muhammad alday says:

    Itu Pribahasany Udh Sekaliann Artiny yy Kang…???

  79. Muhammad alday says:

    Blsny Gc ush Pake Bhs Sunda yy #gcNgerti

  80. iping says:

    rebu nuhun laksaketi kabingahan…. nyuhunkeun widi kanggo ngopi…. rumaos titi kuharti tuna ku pangabisa…muga teu jati kasilih kujunti lengit ciri tinggal cara ku ayana ieu aosan… sakali deui nyuhunkeun widi…

  81. diko says:

    kurang lengkap nih babasan nya sama paribasa nya

  82. Ahmad Muhyidin says:

    like

  83. lela says:

    nyuhunkeun ijin kangge nyalin nya kangge diajar bahasa sunda

  84. Abdul Rosyid says:

    izin copas gan .. :)

  85. Anna says:

    Hatur nuhun..

  86. Bestomi Widodo says:

    Aslina keren pisan…
    salut sm yg buat

  87. riza naqriz says:

    kang bade tumaros ari hujan cipanon , sareng jalma masagi hartos na naon ?

    • kips says:

      Hehe.. janten isin dumeh abdi mah sanes manukna :-D
      Manawi teu lepat ieu mah, hujan cipanon teh nyurucudna cai panon seueur jalmi balukar tina saking sedihna atanapi saking bagjana mayunan hiji kajadian.
      Jalma masagi kirang-langkungna jalmi nu tos mampu sagala rupi, jembar banda tur wegud pangaweruh alias kaya dan berilmu.
      Hapunten bilih kirang ngenaan kana hartos nu saleresna (blush)

  88. agung saepulloh says:

    Ass’ sampurasun ,,,,, bde tumaros ??
    Dupi hartos na bulan sogo bulan naodt nya ??

  89. ade rohana says:

    paribasa sunda ulah pagigir gigir calik..

  90. andrian says:

    nuhun pisan kang,tugas abi tos rengse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>